Over ons

Tsjernobylkinderen - Hoop voor de Toekomst vzw biedt kinderen uit Wit-Rusland 1 (of 2) maand(en) een gezondheidsvakantie aan in een West-Vlaams gastgezin.

Onze zustervereniging Hope for the Future in Minsk selecteert de kinderen uit heel Wit-Rusland. Zij kunnen als geen ander bepalen welke regio’s nog steeds gebukt gaan onder de erfenis van 26 april 1986 en welke kinderen het meest baat hebben bij een vakantie in het buitenland. Deze organisatie heeft een jarenlange ervaring in de samenwerking met verschillende landen. Zij regelen alle administratieve zaken in Wit-Rusland zoals de reispassen en visa van de kinderen. Daarnaast stellen ze ook tolken aan die hen gedurende de hele reis begeleiden. Zij zijn de link met “onze” gastkinderen.

Eens een kind toegewezen wordt, is het de bedoeling dat dit kind elk jaar naar hetzelfde gastgezin komt tot het de leeftijd van 18 jaar bereikt. Hieruit ontstaat niet enkel een vakantiegevoel voor de kinderen maar heel vaak ook een hechte band met hun gastgezin.

Om deze band ook tussen twee zomervakanties in ere te houden, wordt aan de gastgezinnen de mogelijkheid gegeven om in groep naar Wit-Rusland te reizen om daar het kind in zijn of haar omgeving en te midden van het eigen gezin te leren kennen.

Tsjernobylkinderen - Hoop voor de Toekomst vzw is een organisatie die niet stopt aan landsgrenzen of taalbarrières. Het is een groep mensen met het hart op de juiste plek.

Maatschappelijke zetel:
Tsjernobylkinderen – Hoop voor de toekomst vzw,
Europagalerij 13 - 12.02
8400 Oostende

Ondernemingsnummer: 0840012179